[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
آرشیو مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه‌ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations1711
h-index22
i10-index10





..
تعهدات


..
:: دوره 30، شماره 1 - ( 6-1398 ) ::
جلد 30 شماره 1 صفحات 281-237 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل وضعیت رفاه در ایران بر اساس شاخص‌های استاندارد جهانی
سعید طاهری ، مریم حسین‌زاده*
چکیده:   (3876 مشاهده)
این مقاله، با هدف بررسی وضعیت رفاه در جمهوری اسلامی ایران بر حسب شاخص‌های جهانی رفاه لگاتوم1 و شناسایی راه‌های دستیابی به رفاه در سطح استاندارد2 جهانی تهیه شده است. به‌علاوه، بررسی مقایسه‌ای گزارش‌های شاخص مزبور در طول سا‌ل‌های گذشته به این منظور صورت گرفته که مخاطبانِ علاقمند را ترغیب به توجه به وجوه تمایز این شاخص با سایر شاخص‌های رفاه نماید تا درک عمیق‌تری نسبت به رفاه و عملکرد دولت‌ها بدست آورند.
این بررسی به روش کتابخانه‌ای و مقایسه‌ای انجام شده است و برای درک و دریافت بهتر موضوع علاوه بر توجه به مفاهیم، پیشینه، اصول و مبانی رفاه به رویکردها و روش‌شناسی این شاخص‌ها، اشاره شده و درباره نحوه جمع‌آوری داده‌ها، شاخص‌ها و محاسبه رتبه رفاه به‌طور مقایسه‌ای در کشورها، تأثیر شاخص‌های مزبور را در کشورهای جهان بر رتبه کلی رفاه آن‌ها نشان می‌دهد. همچنین این مقاله با توجه به چالش‌های جهان در دستیابی به رتبه‌های بالاتر رفاه و نقش بحران‌ها، منازعات منطقه‌ای از یک طرف، و رونق اقتصادی و تجاری در کشورها از طرف دیگر، توجه نموده است. برای ارائه، تصویری از جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه منا (خاورمیانه و آفریقا) و در میان کشورهای اسلامی، وضع شاخص‌های رفاه آن را با این دو گروه از کشورها مقایسه نموده است. نتایج حاصل از این بررسی حاکی از این است که جمهوری اسلامی ایران برغم تلاش‌های فراوان طی چند دهه‌ی گذشته هنوز نتوانسته نه تنها در کل کشورهای جهان بلکه در میان کشورهای منطقه منا و حتی در کشورهای اسلامی جایگاه درخور توجهی را بدست آورد.
نتیجه این مقاله دلالت بر این دارد که جمهوری اسلامی ایران علیرغم تلاش‌های متعددی که برای ایجاد رفاه، متناسب با امکانات و فرصت‌ها در مناطق مختلف و در مجموع کشور نموده است هنوز نتوانسته در رتبه‌بندی کشورها از لحاظ رفاهی، جایگاه مناسب و مطلوبی کسب کند. این وضع نامطلوب، حتی در دو منطقه منا و کشورهای اسلامی هم از این حیث جایگاه برجسته‌ای نیافته است.
واژه‌های کلیدی: رفاه، کیفیت اقتصادی، محیط تجاری، حکمرانی، آزادی شخصی، سرمایه اجتماعی، ایمنی و امنیت، آموزش، سلامت، محیط طبیعی، بهزیستی، کیفیت زندگی، شاخص شخصیت، رتبه بندی رفاه.
متن کامل [PDF 401 kb]   (8646 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/30 | پذیرش: 1398/9/18 | انتشار: 1398/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri S, Hosseinzadeh M. Analysis of the Welfare Situation in Iran Based on Global Standard Indicators. مجله‌ی بررسی‌ها 2019; 30 (1) :237-281
URL: http://ijoss.srtc.ac.ir/article-1-330-fa.html

طاهری سعید، حسین‌زاده مریم. تحلیل وضعیت رفاه در ایران بر اساس شاخص‌های استاندارد جهانی. مجله‌ی بررسی‌های آمار رسمی ایران. 1398; 30 (1) :237-281

URL: http://ijoss.srtc.ac.ir/article-1-330-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 1 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله‌ی بررسی‌های آمار رسمی ایران Ijoss Iranian Journal of Official Statistics Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645