رده‌ی جدیدی از منحنی‌های لورنتس برای هزینه‌ی خانوارهای شهری ایران
علی خسروی طناک ، غلام‌رضا محتشمی*
هییت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

منحنی لورنتس یکی از مهم‌ترین ابزارهای گرافیکی برای توصیف میزان نابرابری در توزیع درامد، ثروت و دیگر شاخص‌های رفاهی در جامعه‌ها است. از این‌رو براورد آن همواره مورد توجه پژوهش‌گران علوم اجتماعی و اقتصادی بوده است. تاکنون با دیدگاه‌های مختلف، مدل‌های بسیاری برای براورد منحنی لورنتس پیش‌نهاد شده‌اند. خسروی طناک با استفاده از تابع سهم با آنتروپی تسالیس بیشینه و بر اساس قیدی بر شاخص جینی تعمیم‌یافته دو رده‌ی جدید از منحنی‌های لورنتس را معرفی کرد و نشان داد که یکی از آن‌ها داده‌های تحت بررسی‌ که مربوط به سه کشور آسیای شرقی بود را بهتر مدل‌بندی می‌کند. در این مقاله برازش این مدل‌ها به داده‌های هزینه خانوارهای شهری ایران در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۹۰ و ۱۳۹۲ مورد بررسی قرار می‌دهیم.

واژه‌های کلیدی: تابع سهم، توزیع درامد، توزیع هزینه، شاخص جینی، منحنی لورنتس.
دریافت: 1396/1/30 | پذیرش: 1397/4/16 | انتشار: 1397/10/17

Khosravi Tanak A, Mohtashami Borzadaran G. A New Class of Lorenz Curves of Urban Household Expenditures in Iran . مجله‌ی بررسی‌ها 2017; 28 (1) :1-11

خسروی طناک علی، محتشمی غلام‌رضا. رده‌ی جدیدی از منحنی‌های لورنتس برای هزینه‌ی خانوارهای شهری ایران. مجله‌ی بررسی‌های آمار رسمی ایران. 1396; 28 (1) :1-11

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645