ابراهیم تالانه* ، رضا نواب‌پور

در بیش‌تر آمارگیری‌ها با مشخصه‌هایی سر و کار داریم که در طول زمان تغییر می‌کنند. در این آمارگیری‌ها ممکن است علاقه‌مند باشیم در فاصله‌های زمانی منظم پارامترهای جامعه را براورد کرده و یا تغییرات آن‌ها را از یک دوره به دوره‌ی بعد مطالعه کنیم. با توجه به گسترش استفاده از نمونه‌گیری چرخشی در واحدهای ملی آمار، انجام یک بررسی جامع درباره‌ی براورد واریانس در طرح‌های نمونه‌گیری چرخشی امری ضروری به نظر می‌رسد. نمونه‌گیری چرخشی یکی از روش‌های مورد استفاده در آمارگیری‌های مکرر است. در این مقاله ما با تأکید بر طرح‌های چرخشی یک‌سطحی متعادل دوسویه، از داده‌های طرح آمارگیری هزینه‌ی مصرف‌کننده‌ی ایالت‌های متحده برای مقایسه‌ی براورد واریانس‌های براورد مرکب تعمیم‌یافته و براورد ساده‌ی میانگین هزینه‌ی مصرف‌کننده استفاده کرده‌ایم. نتیجه‌های به دست آمده از این مطالعه نشان‌دهنده‌ی دقت بیش‌تر براورد مرکب تعمیم‌یافته‌ی میانگین نسبت به براورد ساده‌ی میانگین است.

واژه‌های کلیدی: آمارگیری مکرر، نمونه‌گیری چرخشی، براوردگر مرکب تعمیم‌یافته، طرح متعادل دوسویه، براورد واریانس.
دریافت: 1389/11/17 | پذیرش: 1390/6/1 | انتشار: 1394/10/9

Talane E, Navvabpour R. An Application of Variance Estimation of Generalized Composite Estimator in Two-way Balanced One-level Rotation Sampling. مجله‌ی بررسی‌ها 2011; 22 (1) :73-95

تالانه ابراهیم، نواب‌پور رضا. کاربردی از براورد واریانس براوردگر مرکب تعمیم‌یافته در نمونه‌گیری چرخشی یک‌سطحی متعادل دوسویه. مجله‌ی بررسی‌های آمار رسمی ایران. 1390; 22 (1) :73-95