بررسی الگوی گذران وقت والدین ایرانی
زهرا رضایی قهرودی*
پژوهشکده آمار
گردآوری آمارهای گذران وقت افراد جامعه از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر مورد توجه برنامه‌ریزان و محققان مطالعات اقتصادی و اجتماعی در بسیاری از کشورها قرار گرفته است. بررسی الگوی گذران وقت افراد جامعه در گروه‌های مختلف اجتماعی، مبنایی برای برنامه‌ریزی در زمینه‌ی مسائل اجتماعی اقتصادی کشور را فراهم می‌نماید. کاربردهای متنوعی از داده‌های گذران وقت در حوزه‌های مختلف مانند ارزیابی سبک زندگی افراد و گروه‌های مختلف از جمله جوانان، سالمندان، ارزیابی کیفیت زندگی، برنامه‌ریزی شهری، مشارکت در بازار کار و ... وجود دارد. از آن‌جا که والدین بر اساس عامل‌های مختلفی مانند وضع فعالیت اقتصادی، سن جوان‌ترین فرزندشان و وضعیت اشتغال هر زوج، زمان‌ خود را در طول شبانه‌روز به طرق مختلف صرف می‌کنند، در این مقاله بر اساس آخرین اطلاعات این طرح مربوط به تابستان سال ۱۳۹۴، به بررسی الگوی گذران وقت والدین شاغل و غیرشاغل بر اساس سن جوان‌ترین فرزندشان و وضعیت اشتغال هر زوج پرداخته شده است. همچنین به بررسی برخی عامل‌های مؤثر مانند تحصیلات، جنسیت، وضع زناشویی، وضع سواد و سن والدین شاغل بر زمان صرف‌شده به برخی فعالیت‌ها پرداخته شده است.
واژه‌های کلیدی: گذران وقت، والدین، نمونه‌گیری چرخشی، وضع فعالیت اقتصادی، سن جوان‌ترین فرزند
دریافت: 1396/2/9 | پذیرش: 1398/1/19 | انتشار: 1398/2/7

Rezaei Z. Time Use Patterns of Iranian Parents. مجله‌ی بررسی‌ها 2018; 28 (2) :127-146

رضایی قهرودی زهرا. بررسی الگوی گذران وقت والدین ایرانی. مجله‌ی بررسی‌های آمار رسمی ایران. 1396; 28 (2) :127-146